Oxelösunds logga

Publiceringsdatum:

Maj blev vinnare av elcykeln i Hållbarhetsjakten

Närmare 300 personer deltog i Oxelö Energis tävling Hållbarhetsjakten som pågick under oktober. Oxelösundarna visade sig vara bra på att göra insatser för en hållbar livsstil, som att laga mat på rester, handla återbrukat eller laga något istället för att köpa nytt.

Den som testade sitt klimatavtryck på climatehero.se hade möjligheten att vinna en elcykel. En som tog chansen var Maj Rodrick, en välkänd oxelösundsprofil från Musikskolan som också blev den glada vinnaren.

Genomsnittssvensken har ett klimatavtryck på 10 ton CO2 per år och världssnittet är idag 5 ton CO2 per år. Men för att avvärja klimat-hotet behöver vi få ner snittet till under 2 ton per person.

Maj låg bättre till än genomsnittet vad gäller koldioxidutsläpp, mycket tack vare att hon har en klimatsmart värmekälla till sin bostad, hon flyger inte heller långflyg utanför Europa och har en bil som är bränslesnål. Men framförallt är hon bra på att bekämpa matsvinn och undviker även palmolja som orsakar skövling av regnskogen. Hon blev även en av våra återvinningsstjärnor eftersom hon är en eldsjäl som gör sitt yttersta för att återvinna allting korrekt.

Är du Klimathjälte, Klimatfifflare, Klimatkompis eller Klimatbov? Testa ditt eget klimatavtryck på climatehero.selänk till annan webbplats och se vad du kan göra för att bidra till en hållbar värld.

Vi deltog också i Hållbarhetsjakten och vann varsin ekologisk matkasse värd 500 kronor

Ann Engstrand
Annelie Fröjd
Gun-Britt Persson
Håkan Berg
Julia Thunberg
Siv Holmsten Sjöström
Ulla Nilsson
Yvonne Idebom

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer