Publiceringsdatum:

Oxelösundarna minskade sin elförbrukning med 15% under december 2022

Även under december månad minskade Oxelösundarna sin elförbrukning rejält, 15 procent lägre blev elförbrukningen i december jämfört med december 2021.

Under oktober och november gick förbrukningen ner med så mycket som 20 procent jämfört med samma månader förra året. Det är hushållen i Oxelösund som stått för den minskade elförbrukningen eftersom beräkningen är gjord exklusive förbrukningen för SSAB och Oxelösunds hamn. Hösten har varit varmare än förra året, men december månad var kallare, vilket gör att de som har direktverkande elelement och värmepumpar har fått en ökad förbrukning under årets sista månad. Det kan vara en del i att inte elförbrukningen minskade lika mycket som tidigare under hösten trots det dyra elpriset som var under december månad. Men oxelösundarna har fortsatt bidragit till en minskad elkonsumtion.

Med den situation som råder på elmarknaden är det positivt att vi har en lägre elkonsumtion då det har en direkt påverkan med att elpriset blir lägre samt att den har en positiv miljöaspekt. Här kan du läsa mer om hur vi tillsammans kan spara el.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer