Vanliga frågor fjärrvärme

Här hittar du våra vanligaste frågor om fjärrvärme

Din gamla värmeväxlare kan du kasta på återvinningscentralen på Föreningsgatan.

Det enklaste sättet är att sänka rumstemperaturen. Detta kan göras i hela huset eller i enstaka rum. Har du rum där du nästan aldrig befinner dig i så kan du sänka temperaturen i dem.

Rekomenderade inomhustemperaturer är

  • Sovrum 18°C
  • Övriga rum 20°C
  • Varmgarage och förråd 5-10°C

Tänk på att inte ställa stora möbler framför elementen, det gör att värmen blockeras. Vädra även snabbt istället för att ha fönsterna öppna en längre stund.

Kontrollera även dina fönster och se om de eventuellt behöver tätas.

Om vi har ett planerat avbrott så kan du läsa om det under Driftinformation eller så har du redan fått information om det i brevlådan eller via sms.

Är det ett avbrott i fjärrvärmeleveransen så jobbar vi säkerligen redan på att lösa problemet. Normalt tar det oss cirka 20 minuter att komma igång med reservkraft och leverans av värme. Prova gärna efter 30 minuter från att du upptäckt fel om värmen kommit tillbaka. Har du fortfarande inget varmvatten eller värme gör du en felanmälan här.

Sker som regel när uppvärmningssäsongen börjar under hösten. I serviceavtalet ingår ett besök varannat år. Vi kontaktar dig innan besöket för tidsbokning.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer