Renhållning

Fakturafrågor

Var lämnar jag avfall?

På de flesta återvinningsstationer i Oxelösund finns behållare från Myrorna där du kan välja att skänka dina kläder vidare. Det finns även möjlighet att lämna kläder och textilier i Myrornas behållare på återvinningscentralen.

Häll över oljan i en plastflaska med kork som sedan kastas i brännbart. Det finns miljötrattar att hämta i Kundcenter, Sjögatan 28. En miljötratt är ett bra hjälpmedel när du ska hälla över oljan till flaskan. Läs mer om Miljötrattar här

Hushållsavfall bruna och gröna tunnan

Bor du i villa knyter du valfri plastpåse om det bruna kärlet på tömningsdagen vilket signalerar till vår entreprenör att de ska lämna kvar en rulle med påsar hos dig.

Bor du i samfällighet kan föreningen beställa påsar hos oss på kundcenter, telefon 0155-388 40.

Bor du i flerfamiljshus, kontakta din fastighetsägare som skall tillhandahålla påsar till sina hyresgäster.

Är du fastighetsägare, meddela kundcenter 0155-388 40 i god tid för utkörning av påsar.

Sommarstugeföreningar kan inför sommarsäsongen själva ansvara för avhämtning av påsar till sina medlemmar. Beställning görs till kundcenter 0155-388 40.

Påsarna finns också för utlämning för enskilt bruk på återvinningscentralen.

Ett tips är att lägga en tidning eller äggkartong i botten på kärlet samt se till att kärlet är rent o torrt. Ruska loss påsarna och då speciellt vid väderomslag och innan tömning.

Ett tips kan vara att förvara luktande matavfall exempelvis räkskal i en plastburk i sin frys. Kastas sedan i kärlet innan tömning.

Vill du ha ditt bruna eller gröna kärl tvättat och inte vill göra det själv?

Kontakta Broms Renhållning på telefon 0155-310 29 för pris och mer information.

Sommarhämtning latrin och hushållssopor

Kontakta kundcenter Oxelö Energi som då skriver ut en beställning på begärt antal kärl som sedan faktureras på kommande faktura.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer