Hållbarhetspris

Sedan 2019 delar Oxelö Energi och Bixia ut ett hållbarhetspris på 5 000 kr. Priset instiftades för att belöna en person eller en verksamhet som ses som en god förebild och inspiratör i omställningen till ett hållbart samhälle.

Den nominerade ska vara en person, ett företag eller en förening som är god förebild och inspiratör i omställningen till ett hållbart samhälle. Endast boende eller verkande i Oxelösund kan nomineras.

Nomineringstiden är årligen mellan 25 augusti till 30 oktober. Du skickar din nominering till oxeloenergi@oxelosund.se

Pristagare 2020 Magnus Andersson och Tempobutiken i Oxelösund med motiveringen

"Genom att ha satt upp ett högt mål att bli självförsörjande vad gäller el och genom att med 300 kvm solpaneler uppnå en koldioxidbesparing på 1,3 ton årligen, är Magnus en god förebild och ett gott föredöme för andra aktörer på marknaden.

Magnus visar att alla, även mindre aktörer har potential att påverka skiftet mot det förnybara energisamhället.

Dessutom är han tydligt med att initiativet ger positiv respons hos kunder. Det gör honom till en effektiv och god ambassadör för att få fler att följa hans fotspår."

Pristagagare 2019 Berit och Kennet Karlsson med motiveringen

"Genom att ha en öppenhet till förändring, kraften att agera och modet att prova på nya lösningar är Berit och Kenneth Karlsson goda förebilder för en klimatsmart livsstil som möjliggör omställningen till ett hållbart samhälle. I sitt vardagliga agerande visar de tydligt hur individens egna beslut kan utgöra en stark positiv påverkan för en bättre värld"

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer