Nödvatten- vatten som ställs ut när vi inte kan leverera vatten

Om området där du bor blir utan dricksvatten, antingen på grund av en skada i ledningsnätet eller att vattnet har blivit förorenat, och inte längre är drickbart så ställer Oxelö Energi ut vattentankar om inte felet kan åtgärdas inom rimlig tid.

Skulle det värsta hända och en eller flera kommundelar blir utan vatten en längre tid än vad som är hanterbart, kommer vattentankar att placeras ut på förutbestämda platser i de områden där behovet finns. Vid mindre händelser placeras nödvattnet i närhet till drabbat område.

De som är mest sårbara vid avsaknad av vatten får vatten först. Våra särskilda boenden, där gamla eller sjuka vårdas, är därför de som i första hand kommer att förses med vattentankar. Beroende på hur omfattande felet är, kan det dröja kortare eller längre tid innan samtliga förutbestämda platser har fått tankar på plats.

Tankarna med nödvatten fylls på kontinuerligt så länge behov finns. Vattnet hämtar du i egna medhavda kärl. Det är bra om du redan idag funderar på om du har lämpliga kärl att hämta dricksvatten i.

Vid en situation där det är brist på vatten gäller ransonering och vattenbehovet beräknas till tre liter per person och dygn.

Om vatten finns i kranen men har blivit förorenat gäller att vattnet kokas upp ordentligt och får svalna innan det används i matlagning eller som dryck.

Hygienvatten

För att spola på toaletten, diska och tvätta dig ber vi dig hämta vatten i hav, bäck, trädgårdstunna, damm, pool eller liknande.

Djurhållning

För att förse större djur såsom hästar med vatten, ombedes du som är djurägare använda vatten från vattendrag eller kontakta grannar med rent brunnsvatten. Kontrollera gärna förekomsten av vattendrag och grannar med brunnsvatten i förväg!

Vid mindre händelser placeras nödvattnet i närhet till drabbat område. Vid större händelser placeras nödvatten ut enligt följande:

1. Björntorp (Ej för allmänheten, avsed för äldreboende, matbespisning)
2. Centrum, Prismans parkering
3. Frösäng, Parkering mataffär
4. Ramdalen, Parkering Ramdalens IP (11m3 tank)
5. Sunda, Parkering mataffär
6. Peterslund, g:a kiosken Nyponvägen

De sekundära placeringarna kommer vara tillgängliga 24 till 30 timmar efter större händelse.

7. Inskogen, Isakslundsvägen
8. Norra Peterslund, Hagtornsvägen
9. Danvik, Näsuddsvägen
10. Jogersö, Jogersövägen parkering koloniområde
11. Stenvik, Stenviksvägen parkering bad
12. Femöresund, Strandvägen parkering fd Båt och Motor
13. Sjögatan 3, Parkering Centralförrådet

Här kan du ladda ner en karta över platserna där nödvatten ställs ut

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer