Hushållsavfall- bruna och gröna tunnan

Sortera själv - spara miljön. Genom att du sorterat själv på plats redan innan vi hämtar dina sopor slipper vi ett led i sophanteringen. Detta bidrar i sin tur till minskade transporter och en bättre miljö

Du som bor i egen fastighet har en brun och en grön tunna på din tomt. Bor du i lägenhet finns en brun och grön tunna på en gemensam plats.

Ditt matavfall kastar du i den bruna tunnan och i den gröna tunnan hamnar endast det avfall som du inte kunnat sortera ut på annat sätt. Ett mått på hur bra du är på att källsortera är hur mycket sopor du har kvar i soppåsen därhemma.

Har du lite i soppåsen? Bra jobbat!
Du har bevisat att du är världsmästare i källsortering!

Ordinarie hämtningsdagar

Det bruna och det gröna sopkärlet töms varannan vecka. Förvara gärna kärlen bredvid varandra. Avgiften för gångavstånd är detsamma för gångavstånd. Undvik att placera kärlen i direkt solljus då för mycket värme gör att nedbrytning av avfallet går snabbare och ger dålig lukt. Flytta om möjligt in kärlen i skuggan under den varmare delen av året. Här kan du läsa vilka dagar dina sopor hämtas. Länk till annan webbplats.

För allas trevnad behöver kärlen regelbundet rengöras. Tvättvattnet kan tömmas på gräsmattan eller grusgången om inget avlopp finns.

Bor du i villa knyter du valfri plastpåse om det bruna kärlet på tömningsdagen vilket signalerar till vår entreprenör att de ska lämna kvar papperspåsar/plastpåse hos dig.

Bor du i samfällighet kan föreningen beställa påsar hos oss på kundcenter, telefon 0155-388 40.

Bor du i flerfamiljshus, kontakta din fastighetsägare som skall tillhandahålla påsar till sina hyresgäster.

Är du fastighetsägare, meddela kundcenter 0155-388 40 i god tid för utkörning av ert årsbehov.

Sommarstugeföreningar kan inför sommarsäsongen själva ansvara för avhämtning av påsar till sina medlemmar. Beställning görs till kundcenter 0155-388 40.

Påsarna finns också för utlämning för enskilt bruk på återvinningscentralen.

Vill du byta kärl till ett större eller mindre, kontaka Kundcenter på telefon 0155-388 40 eller via mejl oxeloenergi@oxelosund.se så hjälper vi dig

Vill du ha upphåll i din hämtning av hushållsvfall måste du först kontakta Oxelösunds kommun för att få ett delegationsbeslut. Efter det kan vi lägga in i sytemet att du inte ska bli fakturerad.

Vill du börja kompostera ditt hushållsvfall måste du först kontakta Oxelösunds kommun för att få ett delegationsbeslut. Efter det kan vi lägga in i systemet att du inte ska bli fakturerad.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer