Företagskort på ÅVC

Från och med 1 januari 2023 ska företag betala för sina besök på återvinningscentralen. Detta för att företagen själva ska bära kostnaden för det avfall de slänger.

Företag är givetvis fortsatt välkomna till återvinningscentralen, men kommer från och med 1 januari att behöva betala en avgift för att slänga sitt avfall.

Mängderna avfall fortsätter att öka. Dels beroende på en ökad konsumtion, dels på en utveckling i kommunen med nybyggnation och nyetablering av företag. En positiv utveckling för Oxelösund som kommun men det ger även en ökad avfallshantering och genom det ökade behandlingskostnader. Med företagskort bär företagen sin egna kostnader för det avfall de slänger och belastar inte taxan för övriga kommuninvånare.

När du kommer till återvinningscentralen ska du visa upp ditt företagskort för personalen på plats för att de ska kunna markera ditt besök på ditt kort. Om du som företagare inte har ett företagskort kommer du behöva fylla i en kvittens och du blir fakturerad i efterhand för ditt besök.

Nej, kommer du som företag och ska enbart slänga elektronikavfall gör du det utan att använda ditt företagskort. Samma gäller om företaget vill skänka till Myrorna eller Benjamins återbruk.

Företagskortet kostar 2 500 kr, exklusive moms. Då ingår 10 besök på återvinningscentralen. Kostnaden för företagskortet debiteras på din renhållningsfaktura.

Väljer du som företag att inte köpa ett företagskort och betala per besök kommer du behöva fylla i ett formulär vid varje besök på återvinningscentralen. Ett engångsbesök kostar 350 kr . Kostnaden för besöket debiteras på din renhållningsfaktura.

Ja, du som företagare kan välja att beställa hur många företagskort du vill.

Kortet är en värdehandling och ersätts inte vid förlust. Tappar du bort ditt kort får du köpa ett nytt.

Vi hoppas att våra besökare på återvinningscentralen är ärliga och berättar när avfall kommer från företag eller inte. Personalen på återvinningscentralen är duktiga på att se skillnaden mellan verksamhetsavfall och privatpersoners avfall.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer