Varför fjärrvärme?

Miljövänligt, pålitligt och enkelt – fjärrvärme ger dig ett jämnt och behagligt inomhusklimat och obegränsat med varmvatten.

Miljövänligt

Fjärrvärmen i Oxelösund är en restprodukt från produktionen på SSAB, så kallad spillvärme. Det innebär att fjärrvärme skapas genom energiåtervinning - smart och resurseffektivt jämfört med att alla har sin egen värmekälla. Fjärrvärmen i Oxelösund har funnits i över 40 år och startade som ett samarbete mellan Oxelösunds kommun och SSAB.

Minskat elberonde

Genom att ersätta direktverkande el med fjärrvärme bidrar du till att minska elförbrukningen och därmed elberoendet.

Pålitligt och enkelt

En stor fördel med fjärrvärme är att det är enkelt - fjärrvärmen sköter sig själv. En fjärrvärmecentral med en värmeväxlare skickar ut hett vatten som värmer upp dina elementen och ger dig obegränsat med varmvattnet. Växlaren varken luktar eller låter och vill du kan du köpa till ett så kallat serviceavtal. Fjärrvärmen i Oxelösund har en hög leveranssäkerhet och ger dig ett jämnt inomhusklimat, oberoende av av väderväxlingar utomhus.

Reko fjärrvärme – en förtroendefull relation mellan kund och leverantör

Reko fjärrvärme är branschgemensamma riktlinjer som hjälper dig som kund att få mer insyn i verksamheten. En förtroendefull relation mellan kund och leverantör skapar långsiktighet och förutsättningar för utvecklade lösningar. Lösningar som är bra för både kund och leverantör,
och samtidigt resurs- och klimateffektiva för samhället i stort. Läs mer om Reko fjärrvärme på Energiföretagens webbplats Länk till annan webbplats.

En gång per år bjuder vi in alla våra fjärrvärmekunder till en träff där vi berättar mer om vår verksamhet.

Sidan uppdaterad:

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer