Publiceringsdatum:

Möt Lars Larenius ny VD på Oxelö Energi och Kustbostäder

Med en gedigen kompetens inom fastighetsbranschen men även en god strategisk kunskap i omställningen till hållbarhet och digitalisering, leder han nu de kommunala bolagen i Oxelösund. Tillit och förtroende är hans ledord.

Vad fick dig mest intresserad av uppdraget?

Jobbet som VD för Oxelö Energi och Kustbostäder innebär en kombination att få jobba brett med samtliga samhällsnyttor som bostäder, fastigheter, utemiljö, VA, elnät, fjärrvärme, energi- och renhållningsfrågor plus bredband. Det är ett samlat ansvar som jag inte tror finns någon annanstans i Sverige. Därmed har vi alla verktyg som krävs för att bidra till en hållbar utveckling i Oxelösund. Samtidigt skapar vi så bra förutsättningar som möjligt för alla som bor och verkar inom kommunen, att verkligen trivas här.

Hur skulle du beskriva dig själv som ledare?

Tillit och förtroende är nyckelord i mitt ledarskap. Jag försöker skapa en trygg arbetsmiljö där alla kommer till tals. Sedan vill jag att alla medarbetare ges möjlighet att påverka och utveckla sin yrkesroll så mycket som möjligt. Världen förändras i allt snabbare takt och då är det viktigt att vi som organisation följer med i den förändringen.

Vad behöver du för att kunna trivas på jobbet?

Skrattande kollegor, då löser sig allt!

Har du någon tidigare koppling till Oxelösund?

Jag har besökt Oxelösund några gånger men har ingen tydlig koppling hit. Det är en kommun med fantastiskt läge vid havet. Samtidigt tror jag vi kan bli bättre på att marknadsföra oss i vårt omland. Det är viktigt att synas och höras.

Vem är du privat?

Jag bor i Linköping, är gift och har två vuxna döttrar. Jag har en aktiv fritid och ägnar mig åt skidåkning, cykling, jakt och lite golf. Sedan försöker jag träna också (men det blir alldeles för lite) för att hålla kroppen pigg.

Har du något motto i livet?

”Oro är den ränta du betalar när du lånar bekymmer från morgondagen”. Jag är ganska lugn som person och stressar sällan upp mig. Förhoppningsvis smittar det av sig på min omgivning.

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta att surfa på denna webbplats samtycker du till vår användning av cookies. Ta reda på mer genom att läsa vår sekretesspolicy.

Läs mer